Awesome Responsive Touch Slider

text
text
text
text

 

    A chef az ételekhez ért, a sommelier a borokhoz és más italokhoz. Mit ér azonban az egyik tudás a másik nélkül? Szerintünk nem sokat. A lényeg számunkra az étel-ital párosításában rejlik. Ha egy sommelier chef is, vagy egy chef sommelier is egyben,vagy mindketten értő módon nyitottak egymás világára, igazán akkor születnek meg ínyenc és egyedi kombinációk. Nem áll tőlünk távol a harmónia folytonos, kísérletező keresése.

    Az alábbi menü kombinációkat ennek jegyében, gondos chef és sommelier előkészítő munkával ajánljuk figyelmükbe minden kombinációban két árkategóriában, amelyek mindegyike magas minőségű borokat, párlatokat és ételeket tartalmaz. Minden választható menüsor a legmagasabb minőséget képviseli. A hosszabb menüsor felépítéséből adódóan elmélyültebb ital és borgasztronómiai ismeretek és  ízélmények szerzésére ad módot. Igény szerint glutén-és laktózmentes, illetve vegetáriánus menüt is összeállítunk a fenti menü kategóriákban. A borsorokat a felsorolt fajtákhoz konkrétan, az ajánlatunkban adjuk meg.


Választható menüsorok

 I.

Borvariációk és falatok

A borkóstoló sor 7990 Ft/fő áron 4x1,5 dl bor,  és a borokhoz válogatott ínyenc falatok fogyasztását tartalmazza.


 II.

Az egyik árkategóriában 9900 Ft/menü áron 3x1,5 dl bort vagy pezsgőt

és az aperitif falatok mellett 3 fogást (leves, főétel, desszert) tálalunk.


III.

A másik menüsor 13900 Ft/menü áron 4x1,5 dl bort, 14900 Ft/ fő menüáron 4×1,5 dl pezsgőt és az aperitif előételek mellett 4 fogást

(hideg vagy meleg előétel, leves, főétel, desszert) tartalmaz.


IV.

Nem borkedvelő társaságok szíves figyelmébe 13.900 Ft/menü áron ajánljuk 4x4 cl whiskey- vagy 4x4 cl pálinka és grappa és a

hozzájuk párosított négy fogásos étel sorainkat. 

 

   Hiszünk az ellenpárokban, amint a zenében, úgy a borgasztronómiában is rendkívüli élményeket és titkokat rejtegetnek az efféle kombinációk. Elfogadjuk, hogy  hasonló ételek hasonló íz világú borok is harmonizálhatnak (desszertborok, édességek), de éttermünk menüiben megmutatjuk a contrapunctus-ban, az ellenpontokban rejlő harmóniát is. Amint  a természetben (hideg és meleg,fény és sötétség) vagy a catullusi érzelmi képletben az „odi et amo” (gyűlölök és szeretek) ellentétpárjában, így az ízek táncában is az ellentétek sajátos dinamikus egyensúlyt teremthetnek.

  

   A cukrászatban a sós-édes, illetve szokatlan íz párosítások egyre kedveltebbek,ennek így  pl egy nyers pezsgő és egy desszert egy tartalmas ebéd izgalmas és könnyed megkoronázása lehet. Amint egy kiváló  aromás és édes fehérbor hogyan párosítható érlelt sajtokkal és sós falatokkal. Nincsenek kőbe vésett szabályok, és  vendégeink ízlését tudatosabbá és nyitottabbá szeretnénk tenni, nem pedig "helyes" irányba terelni. A nálunk kínált minőségi ételek és italok ennek a végtelen kísérletezésnek adnak otthont. Mi erre az íz utazásra invitáljuk csoportjainkat.

 

 

 

© 2018 Borbisztró Kft. All Rights Reserved. Designed By Sanya
Ez a weboldal sok más oldalhoz hasonlóan sütiket használ. A sütik az oldal működését és az ön böngészését segítik. Az adatvédelmi tájékoztatónkban bővebben is informálódhat.
Adatvédelem... Ok